A súlyos sérülést okozó Gulyást három hónapra tiltották el

Súlyos sérülés a Nyíregyháza ellen
forrás: eto.hu

Ahogy arról portálunk is beszámolt, súlyos sérülést szenvedett a szerdai ETO FC Győr – Nyíregyháza mérkőzés 93. percében Szimcsó Viktor. A sérülést okozó Gulyás Mátét 3 hónapra tiltotta el az MLSZ fegyelmi bizottsága, ezen felül pedig további büntetéseket is kiosztottak. 

 

Az MLSZ fegyelmi határozata alapján Gulyás Máté (Nyíregyháza) három hónapos eltiltást kapott, mert nagy intenzitással lábszáron rúgta ellenfelét, aki az esetnél súlyos sérüléseket szenvedett, mentő vitte el a helyszínről.

Purguly Árpád edző (Nyíregyháza), mert az ellenfél technikai zónájába ment és ott az ellenfél edzőjével szóváltásba keveredett, dulakodott, amelyet a játékoskijáróban is folytatott, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3,

Makra Zsolt László edző (ETO), mert csapata technikai zónájában az ellenfél edzőjével szóváltásba keveredett, dulakodott, amelyet a játékoskijáróban is folytatott, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2,

Spisljak Zoran vezetőedző (Nyíregyháza), mert a mérkőzés lefújása után az ellenfél technikai zónájába ment és ott az ellenfél kit managerével szóváltásba keveredett, dulakodott, nyakát szorongatta, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3,

Sebők Zsolt  kit manager (ETO), mert csapata technikai zónájában a mérkőzés lefújása után az az ellenfél kit managerével  szóváltásba keveredett, dulakodott, nyakát szorongatta a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB II férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 

A találkozó után a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője, Kozák Attila a következő nyilatkozatot tette közzé a klub Facebook oldalán:

Ezek a jelenetek nem a futballpályára valók, ebben egyetértettünk az ETO ügyvezetőjével, akivel ma megbeszéltük a történteket. A két klub között eddig jó volt a kapcsolat, és szeretnénk ha ez a jövőben is így maradna. Mind a játékosokat, mind a vezetőket érik provokáló megjegyzések a találkozókon, de ezekre nem szabad így reagálni. Várjuk a szövetség döntését a kiállítások ügyében, és egyúttal belső vizsgálatot is indítunk a történtek miatt.

Az ETO FC Szimcsó Viktor sérülésével kapcsolatban a következő információkat tette közzé:

-Elvégezték Viktoron a szükséges MR-vizsgálatokat is, amelyek beigazolták félelmeinket. A leleteken tisztán látszik, hogy játékosunk bal térdében elülső kereszt- és belső oldalszalag szakadást szenvedett, valamint leszakadt a porc is. Ez alapján sajnos kijelenthető, hogy Szimcsóra körülbelül 8-12 hónap kihagyás vár, és karrierje is veszélybe került. Játékosunkat Dr. Majzik Ernő, az ország egyik térdspecialistája fogja megoperálni hétfőn Siófokon. – mondta Szimcsó sérülésről és állapotáról Soós Imre ügyvezető.

Híradó főszerkesztő, riporter