Gundel – Takács Bence az ETO-ban

A 22 éves kapus a MOL Fehérvár FC-től érkezett Győrbe és egy éves kölcsönszerződést írt alá az ETO-val.

Gundel – Takács Bence a Tabán FC-ben kezdte pályafutását, majd ifjúsági korú labdarúgóként megfordult az MTK-ban és a Puskás Akadémián is. 2017 májusában, 19 évesen mutatkozott be az élvonalban az Újpest színeiben, majd 2019-ben a MOL-Fehérvár FC-hez szerződött, ahol a második csapatban játszott az NBIII-ban.

„Fontos szempont volt, hogy stabilan játéklehetőséghez tudjak jutni, hiszen ez a Vidiben még nem egyszerű, mert Kovácsik Ádám válogatott kapus állt előttem, ezért a fejlődés érdekében úgy döntöttem, hogy egy szintet vissza kell lépnem ahhoz, hogy a gyakorlatban pedig egy szintet előre léphessek, mert Fehérváron csak az NBIII-as csapatban tudtam szerepelni. Az elmúlt három hétben nem voltak közös edzések, mert az NBI később fejeződött be, de amíg nem tudták, hogy ki jön helyettem, addig nem akartak elengedni, így rövid idő áll a rendelkezésemre, hogy 100%-os állapotba kerüljek, de profi labdarúgók vagyunk, ezért úgy gondolom, hogy ezt meg kell oldani és azon leszek, hogy ezt meg is oldjam!”

Bence a BVSC Zugló elleni edzőmérkőzésen kezdőként lépett pályára, egy félidőt játszott és kapott gól nélkül hozta le a meccset.

„Kifejezetten jól éreztem magam a pályán, már hiányzott a meccs, elég régen játszottam utoljára, de nagyon tetszett a csapatnak a hozzáállása és a taktika is, ez nekem nagyon fekszik és úgy gondolom, hogy profitálni tudunk majd belőle!”

Híradó főszerkesztő, riporter