Gyalogosokat gázoltak

  A téli út- és látási viszonyok között figyeljünk jobban a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire!

  Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Farádon, a Fenyőfa utcában. Egy 31 éves helybéli nő közlekedett személygépkocsival a Szent István utca felől, a Fő utca irányába. Haladása során későn észlelte a menetiránya szerinti jobboldali úttest szélén – vele azonos irányba – szabálytalanul gyalogló szintén farádi asszonyt, akit járműve jobb oldalával elsodort. A gyalogos megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

  A baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.

  Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Mosonmagyaróváron, a Mező Imre utcában. Egy 23 éves levéli férfi közlekedett személygépkocsival az 1-es számú főúton Levél irányába. Haladása során későn észlelte a Mező Imre utca irányából a kijelölt gyalogosátkelőre figyelmetlenül lelépő darnózseli nőt, akit járművével elsodort. A gyalogos megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

  A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

  Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Sopronban, a Béke úton. Egy 45 éves helybéli nő közlekedett személygépkocsival a Bajcsy-Zsilinszky utca felől, az Erzsébet kert felé. Haladása során nem biztosított áthaladásai elsőbbséget a neki balról érkező –  a vasút irányába – a jelzőtáblával és útburkolati jellel kijelölt gyalogosátkelőn áthaladó ágfalvi nőnek és elütötte. A gyalogos a járműre, majd az úttestre esett és megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

  A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

  A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a további balesetek elkerülése érdekében az alábbi tanácsokra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat!
  • A járművezetők mindig az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel és figyelemmel vezessék gépjárműveiket!
  • A téli látási- és fényviszonyok miatt különösen fontos a jó láthatóság, észlelhetőség.
  • A gyalogosok ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen!
  • A járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról! Vegyék figyelembe, hogy nedves, csúszós aszfalton a járművezetők nem tudják hirtelen megállással a gyalogosok által előidézett veszélyt elhárítani!
  • A gépkocsival közlekedők a gyalogos-átkelőhelyek közelében figyelmesen és körültekintő módon vezessenek!

  …hogy mindenki hazaérjen!

  Forrás: police.hu