Győr-Moson-Sopron megyei kék hírek

rendőrség

Négy körözöttet fogtak, és öt ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból a rendőrök.

Az elmúlt időszakban 13 anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

A szolgálatot ellátó állomány összesen nyolc személyt fogott el, ebből négyet bűncselekmény elkövetése közben értek tetten.

Az egyenruhások hegykői tartózkodási helyén igazoltattak egy 17 éves fiatalt, akinek a Soproni Rendőrkapitányság 2020. január 9-i hatállyal az elfogását rendelte el, mivel megalapozottan gyanúsítható volt egy bűncselekmény elkövetésével. A fiatalt elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vételét követően a megyei rendőr-főkapitányság fogdájára vitték.

Rajta kívül további három körözött személyt fogtak el a megye rendőrei az elmúlt 24 órában.

A rendőrök Győrben, a Petőfi tér 1. szám előtt igazoltattak egy 30 éves bakonyszentlászlói gépkocsivezetőt. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, továbbá őt a Győri Járásbíróság a vezetéstől eltiltotta ittas járművezetés miatt. Vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért elfogták, mintavételre a rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették.

Az egyenruhások további 595 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést a megye útjain, amelyből még további négy sofőr esetében jelzett pozitív eredményt az alkoholteszter.

Forrás: police.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó