Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Győrből is utazhatunk retróvonattal a Balatonhoz a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MÁV–VOLÁN-csoport idei első balatoni retró hétvégéjén július 8-án és 9-én várja a nosztalgiajárművek kedvelőit. A Balaton északi és Keszthely–Tapolca közti vasútvonalán klasszikus járműcsodák idézik fel a régi idők vasúti közlekedését, vonatjait. Ezúttal az üzembeállásuk 60. évfordulóját ünneplő M61-es Nohab mozdonyok kapnak kiemelt szerepet. Győr és Keszthely között a Tanúhegy sebesvonat hozza el retró hangulatot.

 

A Győr és Keszthely között közlekedő Tanúhegy sebesvonat vastagcsíkos gyorsvonati szerelvénnyel közlekedik, melyet szombaton az M61 020 pályaszámú Nohab továbbít Celldömölktől, visszaúton és másnap pedig egy hagyományos Szergej, szintén Celldömölkig.

 

A retró hétvégék egyik legnépszerűbb attrakciója, a legendás 424-es gőzmozdony is visszatér. Vasárnap a Csabai Tekergő sebesvonatokat továbbítja Balatonfüred és Tapolca között, maga mögött húzva a vékonycsíkos Rába gyártmányú fülkés gyorsvonati szerelvényt. A vonat Balatonfüredig az idén 60 éves V43 1001-es mozdonnyal közlekedik. Az indigókék szerelvényt szombaton a 019-es Nohab, visszaútban pedig a 187-es Szergej vontatja.

 

Fotó: B. Zsolt