Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A győri rendezésű, 13 sportágat számláló MEFOB Feszt után a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság kosárlabda négyes döntőjének is a Széchenyi István Egyetem adott otthont. Az intézmény férficsapata negyedik, míg a nők második helyet szereztek.

A győri egyetem számára kiemelten fontos a sport, az utóbbi időszakban pedig egyenesen a hazai felsőoktatás sportfővárosává vált. Alighogy nagy sikerrel lezárult a győri MEFOB Feszt, újabb országos egyetemi bajnokság házigazdája volt a Széchenyi István Egyetem. A 13 egyéni és csapatsportágban megrendezett fesztivált követően a női és férfi kosárlabda MEFOB-nak is a győri kampusz adott otthont május 13–14-én.

A nőknél az elődöntő hazai győzelmet hozott, hiszen a Győr nagy csatában felülmúlta a címvédő ELTE-BEAC csapatát. A fináléban a TFSE-t már nem sikerült meglepni, így az UNI Győr SZESE az ezüstérmet szerezte meg hazai közegben, míg a bronzérmet szoros meccsen az ELTE-BEAC gyűjtötte be a DEAC ellen. 

Dr. Barthalos István, a győri lányok edzője büszke a csapat egész éves teljesítményére.

–  A döntőben most a papírforma érvényesült. Dolgozunk tovább, hogy majd bajnokok lehessünk – summázta.

A férfiak mezőnyében is izgalmas csatákat, szoros elődöntőket láthatott a közönség: míg a PTE-PEAC nyolc ponttal bizonyult jobbnak a DEAC-nál, addig a Miskolci Egyetem mindössze héttel nyert a Mosonmagyaróvár UNI Győr ellen. A bronzmeccsen a PTE-PEAC szerzett érmet, míg a hazaiak a negyedik helyen zártak. A döntőben a DEAC diadalmaskodott a Miskolci Egyetem ellen.

Nők
Elődöntők:
UNI Győr SZESE – ELTE-BEAC 78–68
TFSE – DEAC 97–38
Bronzmérkőzés:
ELTE-BEAC – DEAC 67–64
Döntő:
UNI Győr SZESE – TFSE 63–95

Férfiak
Elődöntők:
PTE-PEAC – DEAC 60–68
Miskolci Egyetem – Mosonmagyaróvár UNI Győr 82–75
Bronzmérkőzés:
PTE-PEAC – Mosonmagyaróvár UNI Győr 104–74
Döntő:
DEAC – Miskolci Egyetem 102–91

Forrás: Széchenyi István Egyetem
Fotó: Az ezüstérmes UNI Győr SZESE együttese (Készítette: Nagy Gábor)