Kezdőlap GYŐR Győr - Kultúra

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

Kedvezményes múzeumi belépőt válthatnak a győriek, azok is, akik nem állandó, hanem ideiglenes lakcímmel rendelkeznek. A lehetőséggel szeptember 30-ig élhetünk, addig hirdette meg a kedvezményt a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. A győri lakosoknak lakcímkártya felmutatása mellett vehető igénybe a kedvezmény, amellyel féláron tekinthetjük meg az adott kiállítást.

Jelenleg 14 állandó és időszaki győri kiállítás látogatható az 50 százalékos kedvezménnyel, így minden korosztály találhat számára érdekességeket – közölte a múzeum.

Az Esterházy-palotában mindig tartanak kiemelt időszaki kiállítást, idén ez a „24-szer a pokolban” címet viseli és Győr II. világháborús bombázásának eseményeiről és legendáiról számol be. Itt található a 20. század első feléből származó, pompás festészeti, szobrászati és grafikai anyag impozáns válogatása is, mely a Radnai-gyűjtemény kiemelt darabjaival a
„modern Árkádia” vidékére kalauzolja az érdeklődőket. Az Esterházy-palotában most tehát 2000 Ft helyett 1000 Ft a teljes árú jegy a lakcímkártyásoknak.

A római kor rejtelmeit a Várkazamata–Kőtár hűvösében fedezhetik fel 1000 Ft helyett 500-ért, a Best of Billufeszt pedig mesevilágba repít, ahogy a Kovács Margit állandó kiállítás is a kerámiák tükrén át – és a sor itt még nem ér véget.
Bővebben a további kiállításokról és kedvezményekről itt olvashatunk.