Kezdőlap KÉK HÍREK

Az emberölést elismeri a férfi, de azt nem, hogy verte is az élettársát

Részben vitatja az ellene felhozott vádat az élettársa megölése miatt bíróság elé állt mosonmagyaróvári férfi, ezért nem születhetett ítélet az előkészítő ülésen. Tárgyalás lesz, amit szeptemberre tűzött ki a Győri Törvényszék.

Élettársa megölését elismeri, de a rendszeres bántalmazás vádját már vitatja a mosonmagyaróvári férfi, akinek ügyében előkészítő ülést tartott a Győri Törvényszék. Egy előkészítő ülésen akár ítélet is születhet, ha a vádlott a vádirat egészét és a büntetésére vonatkozó ügyészi indítványt elfogadja, de dönthet úgy is, hogy tárgyalást szeretne.

Mint megírtukmegtartották az előkészítő ülést, de a 67 éves Gy. Géza csak a tragikus véget ért késelést ismerte be, ezért dr. Szabó Krisztián bíró szeptemberben tárgyalást tart. Akkor azonban már oly módon  gyorsíthatnak az eljáráson, hogy csak a vitatott kapcsolati erőszak ügyében folytatják le a bizonyítási eljárást, az emberölés kérdését lezártnak tekintik, így azt már most megelőlegezhetjük, hogy felmentő ítélet aligha születik. A teljeskörű beismerés esetére a vád 15 éves börtönbüntetést indítványozott.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2017-2018-ban ismerkedett meg egymással. A férfi ekkor még a hajléktalanszállón lakott. Rövidesen elhatározták, hogy összeköltöznek.

Először a nő lakásában, később egy önkormányzati lakásban éltek. A sértett 1996. óta járásában korlátozott volt, a 2022-es közlekedési balesete miatt egy ideig kerekesszéket és mankót használt. 2023. tavaszán egy hónapos rehabilitációs kezelésen vett részt, járása az orvosi iratok szerint könnyebbé vált, de a lakásban továbbra is nehézkesen, bicegve, tárgyakba kapaszkodva járt, leginkább üldögélt.

A vádlott és a sértett együttélése nem volt zökkenőmentes, a férfi 2020 elején egy évre külön is költözött, közöttük egyszer tettlegességig fajult a veszekedés. A vádlott gyakran ittas állapotban veszekedett a sértettel, volt, hogy bántalmazta, pofozta, haját tépte, megöléssel fenyegette, amely miatt a lakásból elmenekült, és az éjszakát vagy a lakóház folyosóján, vagy szállodában töltötte.

A sértett a vádlott agressziójától tartva nem kért rendőri segítséget, azonban a társasház lakói észlelve a történteket, az ingatlankezelőnek ezt jelezték. Az ingatlankezelő a rendőrség felé jelzéssel élt, fel is keresték telefonon a sértettet, aki a büntetőeljárás megindításának lehetőségével kapcsolatban gondolkodási időt kért. Ha megteszi, talán ma is él.

Másnap az este ismét hangos veszekedés tört ki, a késő esti órákban vádlott a konyhában magához vett egy 16 cm pengehosszúságú kést, azzal visszament a szobába és az arccal az ajtó irányába fordulva az ágy szélén ülő sértetthez lépett, több alkalommal megszúrta. A nő a szúrások következtében az ágyról a padlóra esett és a helyszínen elhunyt.

Gy. Géza a kést a konyhapultra lerakta, majd reggel bement a rendőrségre, ahol közölte, hogy megölte a feleségét, és ezzel együtt átadta a lakás kulcsait.