Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vigyázz, nehogy kifuss az időből, mert hamarosan lejár az előző féléves matrica a diákigazolványodon.

Meddig érvényes a régi matrica?

Azok a diákok, akik 2006. augusztus 31-je előtt születtek, 2022. október 31-ig tudják matrica nélküli diákigazolvánnyal igazolni az utazási jogosultságukat.

A diákigazolvány új matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31. napjáig, amelyben a tanuló betölti a 16. életévét.

Azon tanulók, akik október 31. előtt nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, de megigényelték azt, a diákigazolvány kiadásáig kapott, kormányrendeletben meghatározott, QR kódos, nyomtatott igazolással vehetik igénybe a diákigazolványhoz köthető utazási kedvezményeket.

November 1-től csak az eredeti pecséttel és aláírással ellátott diákigazolványt helyettesítő igazolás fogadható el.

A közoktatásban és a felsőoktatásban részt vevő nappali és esti tagozatos tanulók a lakóhelyük (tartózkodási helyük) és az oktatási intézményük között bérletkedvezménnyel, továbbá bármely viszonylatban menetjegy kedvezményekkel a meghatározott feltételek szerint utazhatnak.

Az oktatási intézmények levelező oktatásban részt vevő tanulói érvényes diákigazolvánnyal a lakóhely és az oktatási intézmény között jogosult kedvezményes menetjegy váltására.

/Fotó: eduline.hu/