Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az evés a kultúránk része. Szeretünk műsorokat nézni, miközben a finom falatokat rágcsáljuk. Olyat azonban még sosem tapasztaltunk, hogy a világűrt kémlelhetjük, miközben vacsorázunk.

A Zephalto nevű űrutazás egy sztratoszférikus léggömbben történik. Személyenként 132 ezer dollárért megtapasztalhatjuk az űrben étkezés örömét. Ennyi pénzért egy hatórás oda-vissza utat kaphatunk, lélelgzetelállító látvánnyal és csúcsminőségű francia ételekkel, amelyekhez ínycsiklandó gall borok párosulnak.

A héliummal vagy hidrogénnel töltött Zephalto ballonok két pilóta felügyeletével fog a magasba emelkedni. A 25 kilométeres csúcsmagasságban az űrballon 90 percig marad állva.

A Zephalto ballonok wifivel is fel lesznek szerelve, hiszen napjainkban ezt a kényelmet mindenki igényli a Földön, valószínűleg a világűrben sem lesz ez másképp.

A cég egyébként évi 60 repülést tervez. Mivel már három tesztrepülést végrehajtottak, csak idő kérdése, hogy sikeresen beinduljon a futurisztikus bisznisz.

 

Kép: Zephalto.com