Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Hamis telefonnal üzletelt az utcai árus

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A NAV munkatársai egy közelmúltban megjelent felső kategóriás mobiltelefon utánzatát foglalták le egy utcai árustól Mosonmagyaróvár környékén. A kereskedelmi forgalomban csak február óta kapható telefon gyors hamisítása még a márkavédelmi képviselőket is meglepte.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei pénzügyőrök egy illegális utcai árust ellenőriztek, aki zsebből kínált eladásra okostelefont és okosórát az arra járóknak. Az árus felszólításra átadta a mobiltelefont, valamint az okosórát.

A NAV munkatársai megállapították, hogy a termékek szemmel láthatóan hamisítványok, amit az árus is elismert. A telefon másfél hónapja érhető el világszerte, így még a gyártó márkavédelmi képviseletét ellátó szakemberek is meglepődtek, mikor a pénzügyőröktől megtudták, hogy a hamisítók már ezt a szériát is másolják. Ennek a típusnak az utánzataival ugyanis még nem találkoztak Magyarországon.

A NAV munkatársai a hamis készülékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.