Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az énekes, dalszerző, zenész, –Kovács- Ákos (1968) az egykori nagysikerű Bonanza Banzai együttes frontembereként vált ismertté, ám szólókarrierje is irigylésre méltóan alakult, hatalmas ívet futott be a magyar zenetörténelemben. A Kossuth-díjas énekes a magyar zenei élet egyik meghatározó alakja a mai napig.

Az ikon 30 éves (!) szólópályafutását ünnepelte a tavalyi évben, e jeles alkalomból az év végén egy jubileumi akusztikus műsort állított színpadra a Magyar Állami Operaházban, illetve a Papp László Sportarénában. A koncert a Harminc év címet kapta, ahol a Győri Filharmonikusok és a pécsi VoiSingers kórus kísérte a jubiláló előadót. A koncert különösen kedves és meghatározó volt Ákos életében is, hisz vendégszereplője nem más volt, mint legidősebb lánya, Őry-Kovács Anna. Bár tény, hogy nem ez volt az első alkalom, amikor bensőséges duettet énekeltek együtt. Ákostól megszokott módon a dalok szövege és előadása mély érzelmi töltéssel párosul, így nem meglepő módon közös fellépéseik egy különleges, meghitt apa-lánya kapcsolatot tükröznek. Elhangzott Anna saját szerzeménye, az Elhiszem is, az együtt énekelt dalok pedig a Minden élet és a Felemel című számok harmonikus összefésülése volt – tudhatjuk meg a DOILY írásából. Az utóbbit eredetileg is a lányával énekelte, melynek témája a szülő-gyerek kapcsolat mélységeit mutatja be, a szám az Idősziget című albumon szerepel, mellyel Ákos édesapjának állít emléket.

A család természetesen nagyon büszke az előadói pályát fontolgató lányra, akit maximálisan támogatnak az álmaiban.