Kezdőlap KÉK HÍREK

Harminc millió forintot bukott egy férfi, mert bedőlt egy álbrókernek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét online csalók okoztak jelentős anyagi kárt, ezúttal egy győri férfi volt az áldozat. A károsult férfit kiemelkedő hozamú befektetésekkel csalta tőrbe egy magát brókernek valló személy.

 

Az első utalást követően a nyereség gyorsan megjelent a sértett számláján, és az álbróker tájékoztatta, hogy ha  nagyobb összegekkel száll be az üzletbe, akkor havi fix hozamot érhet el. A csalók több részletben kértek befizetést. Következő lépésként kriptovalutát is vetettek áldozatukkal, amit látszólag egy befektetői számlán vezettek. A sértett abban a hiszemben volt, hogy a pénze jó kezekben van, láthatóan gyarapszik. A brókercég munkatársa végül közölte vele, hogy zárolták a számláját, amit csak különböző összegek átutalását követően tudnak feloldani. Ekkorra a sértett már 30 millió forintot utalt át a csalóknak. Végül a családja és az ismerősei figyelmeztették, hogy ez biztosan csalás, ne fizessen többet, és azonnal tegyen feljelentést.