Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Komjátiban, Lövőn és Szerecsenyben kerül sor az év első önkormányzati választásaira vasárnap.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Komjátiban polgármestert választanak, ugyanis a korábbi településvezető, a független Bárczi László tavaly ősszel elhunyt.

A posztért két független jelölt, Bárczi Izabella és Pamlényi Ferenc indul. A választói névjegyzékben 186 komjáti lakos szerepel.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Lövőn a képviselő-testület 2022. október 12-én feloszlott, ezért polgármestert és hat önkormányzati képviselőt is választanak.

A polgármesteri posztot két független jelölt szeretné elnyerni: Hollósi Gábor és Lövői Gergely. A képviselői tisztségért tíz független jelölt indult. Választásra 1198-an jogosultak.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Szerecsenyben a képviselő-testület – Lövőhöz hasonlóan – 2022. október 17-én feloszlott, ezért a polgármester mellett a képviselő-testület négy tagját is megválasztják.

A polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul: Horváth Katalin, Madarasné Bencsik Irén, Oláh László és Tima Norbert. A képviselői posztokra 16 független jelölt pályázik. A választói névjegyzékben 715-en szerepelnek.