Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január 23-tól hét napig tartó országos sztrájknapokat hirdetünk – olvasható a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének weboldalán.

Közleményükben ezt írják:

„FOLYTATJUK a munkabeszüntetéseket. Továbbra is érvényben van a gördülő sztrájk meghirdetése.

A 21-i központi középiskolai felvételifelvételi utáni hétfőtől, január 23-tól hét napig tartó országos sztrájknapokat hirdetünk.

(tiszteletben tartva a szülők jogos elvárását, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hátrányt a felkészülésben)

Ehhez minden intézmény, közösség saját megoldásokkal tud csatlakozni. A 23-i sztrájkot legkésőbb január 16-án 16 óráig be kell jelenteni.

Ez az akció azzal záródik, hogy január 31-re , az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulójára meghirdetjük a  SZOLIDARITÁS NAPJÁT.”

Az oktatásért január 2-án, hétfőn Miskolcról indult Tudásmenet szombat délután a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnáziumnál ért véget, ahol a diák- és pedagógusszervezetek egyúttal demonstrációt is tartottak.

A megmozdulást a Tanítanék, a noÁr, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanárok a Tanárokért és az ADOM Diákmozgalom szervezte.

/Nyitókép: Résztvevők az oktatásért Miskolcról indult menet közben a fővárosban, az Andrássy úton 2023. január 7-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán/