Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Hat bűncselekmény miatt emeltek vádat egy férfi ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 29 éves fiatalembert ráadásul korábban cserbenhagyás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, és a járművezetéstől is eltiltották. 

A vádirati szerint a férfi tavaly nyáron ki akart békülni barátnőjével. Ő azonban ezt nem akarta, ezért az utcán állva összevesztek. A férfi kést vett elő, fenyegetni kezdte a nőt, aki emiatt inkább autóba ült. A férfi ekkor mérgében kocsi szélvédőjének dobta a kést, majd végigkarcolta a jármű oldalát. Ezt követően megrugdosta az autót jobb oldali két ajtaját, amitől azok behorpadtak. Az autóban több mint 260 ezer forint kár keletkezett, közölte a Győri Járási Ügyészség.

Fél évvel később a férfi és barátnője bántalmaztak egy férfit az utcán azért, mert a sértett elhagyta a hölgy lányát. A férfi egy másfél méter hosszú vascsővel ütötte, a nő pedig belerúgott és leköpte a sértettet, aki könnyű sérüléseket szenvedett. 

A férfi egy hónap múlva bérbe vett egy autót, a járművet azonban határidőre nem vitte vissza, azt tovább használta, míg az autót a sértett keresni kezdte. A férfi idén márciusban a kocsival elmenekült őt igazoltatni szándékozó rendőrök elől, közben két másik autóst is veszélybe sodort. Tulajdonosa még aznap sértetlenül kapta vissza járművét a rendőröktől.

Az ügyészség a férfival szemben rongálás vétsége, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, jármű önkényes elvételének bűntette, eltiltás hatálya alatti vezetés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat. Vele szemben négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Barátnőjével szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete a vád, áll a közleményben.

Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai végezték, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Illusztráció: Pixabay