Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Hétfőtől aszfaltozási munkák kezdődnek a győri Széchenyi hídon

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Közút a győri Széchenyi Mosoni-Duna hídon aszfaltozási munkákat végez december 4-8. között. A munkák során egy sávot lezárnak a szakemberek, az autósoknak ezért hosszabb menetidővel kell számolniuk majd ezen a szakaszon.

A tervezett munkák során egy 250 méteres szakasz aszfaltozását végzik a hídon a kivitelezők. A forgalom a megmaradó, egyik oldalon kettő, a másikon pedig egy sávon, szűkített keresztmetszetben, 30 km/órás sebességkorlátozás mellett haladhat majd. A csúcsidőszakokhoz igazodva lesz érvényben a 2+1 sávos korlátozás: kora reggeltől kora délutánig a városba bevezető oldalon lesz két sáv biztosítva, majd délután fordítva a városból kifelé vezető irányban használhatnak majd két sávot a közlekedők, hogy a torlódásokat csökkentsék.

A napközbeni forgalmi rend váltásakor dolgozók fognak a forgalmi sávokban mozogni, ezért a közútkezelő arra kér mindenkit, hogy rendkívül körültekintően közlekedjenek ezen szakaszon a megváltozott forgalmi rendre való tekintettel.