Kezdőlap KÉK HÍREK

Hetven eseményhez riasztották a múlt héten a tűzoltókat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tűzesetek mellett balesetekhez is vonulniuk kellett; összesen tizenegy ember sérült meg – tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mutatjuk a részleteket.

Tűz keletkezett egy használaton kívüli épületben Győrben, a Budai utcában. Mintegy tizenöt négyzetméteren székek és lomok égtek, a tűz az álmennyezetre is átterjedt. A város hivatásos tűzoltói több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékeztek meg a lángokat.

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó kedden délután az M1-es autópályán, a 149-es kilométerszelvénynél, a határ felé tartó oldalon, Lébény térségében. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították és a haladó sávról levontatták az autót. Személyi sérülés nem történt.

Egy irodaépülettel egybeépített javítóműhely teteje égett Mosonmagyaróváron, a Gabona rakparton szerdán este. A lángokat a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók fojtották el. Az egységek a tetőt is megbontották, hogy eloltsák az izzó részeket. 

Kisteherautó rohant bele csütörtökön délután egy kamionba az M1-es autópályán a 140-es kilométerszelvénynél Mosonszentmiklós térségében. A lébényi és győri hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével levontatták a kisteherautót a kamionról, majd az autó sofőrjét feszítővágó segítségével emelték ki a járműből és átadták a mentőknek.  A mentőszolgálat súlyos sérülésekkel szállította kórházba. 

Két személyautó ütközött frontálisan, csütörtökön este a 86-os főúton Jánossomorja és Mosonmagyaróvár között. Az ütközés következtében a gépkocsik az árokba csapódtak, az egyik jármű a tetejére borult. A balesethez riasztott mosonmagyaróvári hivatásos és jánossomorjai önkéntes tűzoltók egy beszorult embert feszítővágó segítségével kiszabadítottak és áramtalanították az autókat. Az egységek a rendőrség kérésére megvilágították a baleset helyszínét, a mentők két sérültet szállítottak kórházba. 

Egy három férőhelyes garázs tetőszerkezete égett vasárnap délben Győrújbaráton, egy Arany János utcai családi ház udvarán. A győri hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott tartózkodók eloltották a lángokat, az egységek megbontották a tetőszerkezetet, és visszahűtötték a felhevült, izzó részeket.