Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Néha téged is elkap az az érzés, hogy nem elég tágas a hálószobád és egy kicsi lyuknak tűnik az egész? Fogadjunk, hogy jelenleg nem igazán akarnál belevágni egy nagyobb átalakításba! Mutatunk viszont néhány tippet, ami fergetegesen kinyitja a teret a hálóban.

Világosíts

Ha azt szeretnéd elérni, hogy a szoba tágasabbnak tűnjön, mindenképpen világos színekben gondolkodj. Ha ugyanis a fal sötét, bezárva fogod érezni magad és sokkal kisebbnek hat majd a tér.

Magas plafon érzés

A bútorokat próbáld minél alacsonyabbra helyezni, hiszen így azt a látszatot kelted, hogy a szoba belmagassága nagyobb, mint amilyen valójában.

Minimalista stílus

Próbáld meg elkerülni a túl sok bútort és a felesleges dolgokat a szobában, hiszen a minimalista stílus növelheti a nagyobb szoba látszatát.

Tükrök a nagyobb térért

Egyértelműen a tükör a legjobb dekoráció, ha azt szeretnéd, hogy a szoba tágasabbnak tűnjön, hiszen a tükör optikai illúzióként működik, így becsapja a szemed, hogy azt hidd, nagyobb a tér, mint amilyen.

Fény

Egyértelműen a fény az egyik kulcsa a tágasabb szoba érzésének. Ne csak az éjjeli lámpádra hagyatkozz, szerelj fel a plafonra is egyet és hagyd, hogy fényárban ússzon a háló…