Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az egész azzal indult, hogy az Atlanti-óceán másik oldalán élő, most 96 éves asszony levélben gratulált a királynőnek a megkoronázásához.

A hétfőn örök nyugalomba helyezett II. Erzsébet királynő uralkodása hetven éve alatt végig levelezett egy észak-dakotai Park Riverben élő nővel, akivel soha életében nem találkozott.
Az 1926. április 21-én született 96 éves Adele Hankey ugyanazon a napon jött a világra, mint a brit uralkodó, és a különleges kapcsolatuk is ide vezethető vissza. Hankey 1953-ban, a királynő megkoronázása után küldte az első levelet, és azóta minden évben kézzel írt születésnapi üdvözlőlapot kapott Erzsébettől.
„Ki tudtam volna ugrani a bőrömből. Egy kalapot kértem tőle, és azt reméltem, hogy küldeni is fog egyet, de ehelyett egy képet küldött a születésnapján” – emlékezett vissza a csatorna riportjában az idős asszony, majd azt is elmesélte, hogy ugyan soha életükben nem találkoztak, de a születésnapjukon kívül közös szenvedélyük, a főzés is összekötötte őket.
A királynőnek tetszettek a lekváros receptek. És én is. Mit szólnak hozzá?– büszkélkedett Hankey, majd arról is ejtett pár szót, mennyire hiányozni fog neki a kettejük közti különleges kapcsolat.