Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Hiába trükköztek, lebuktak a cigicsempészek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiába trükköztek, a pénzügyőröket nem tudták megtéveszteni, lebuktak két rutinellenőrzésen a Németországba tartó autósok. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M1-es autópályán vizsgálták őket.

Egymás után nem sokkal, ugyanazon az útvonalon két külföldi autós próbálta kijátszani a hatóságot, de a tapasztalt pénzügyőrök ellenőrizték őket az M1-es autópályán. Először egy bolgár, tréleres autó két utasa próbált az alvázba, illetve a kárpitba rejtve 529 doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettát Németországba szállítani. Mindketten azt vallották, hogy a cigarettát ők rejtették el, de annak eredetéről nem tudtak számot adni.

Nem sokkal később egy sötétkék, bolgár rendszámú kisautót állítottak félre a járőrök. Az alvázba rejtve több mint háromszáz, magyar zárjegy nélkül cigaretta került elő. Az illegális füstölnivaló keresésében részt vett Djangó is. A szolgálatát teljesítő cigaretta- és kábítószerkereső kutya szinte azonnal rátalált a csomagokra.

A NAV munkatársai a több mint kétmillió forint értékű, adózatlan jövedéki termékeket lefoglalták és eljárást indítottak.