Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Silje Solberg várandós, helyére Amandine Leynaud érkezik

Silje Solberg várandós, így a szezonban már nem tud a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának rendelkezésére állni, helyére a francia Amandine Leynaud-t igazolták le.

A klub szerdán jelentette be, hogy a norvég kapus már a dán Esbjerg elleni szombati Bajnokok Ligája csoportkör záráson sem lép pályára.

"Nagyon boldog vagyok, hiszen igazán várom már a várandósság előttem álló időszakát, hihetetlen érzés, hogy hamarosan igazi család leszünk férjemmel, másrészt nyilván furcsa érzés az, hogy a szezon vége előtt kiválok a csapatból. Mindenképpen szeretném megköszönni a klubvezetés támogatását. Hiszek a lányokban, hiszek ennek a fantasztikus közösségnek az erejében, hogy az idei szezonban minden célunkat közösen el fogjuk érni. Én itt leszek mellettük, és támogatom őket mindenben" – fogalmazott Solberg a klub honlapján.

A helyére igazolt Leynaud – aki tavaly nyáron jelentette be, hogy befejezi aktív sportolói pályafutását – elmondta, hogy nem kellett sokat gondolkodnia a döntésen. Megjegyezte: "a szívem már az első megkeresés után egyből azt súgta, hogy igent kell mondanom." Hozzátette: a csapat szinte változatlan, mióta elment.

 "A szezon során több csapat is megkeresett már, de én mindenkinek nemet mondtam. Győr olyan nekem, mint a második otthonom, a családom. Erre a hívásra egyszerűen nem tudtam nemet mondani" – nyilatkozta Leynaud, aki az elmúlt bő fél évben a francia női válogatottnál vállalt feladatot.

Leynaud 2018 és 2022 között védte a Győri Audi ETO hálóját. A 2018/19-es szezonban Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhetett a csapattal, ezen kívül tavaly ezüst-, míg 2021-ben bronzérmet nyert a legrangosabb európai kupasorozatban. Kétszeres magyar bajnok és Magyar Kupa győztes. 149 tétmérkőzésen viselte a zöld-fehér mezt, és eddig 8 gólt lőtt az ellenfelek hálójába.