Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Thaiföldön úgy kapkodják a jegyeket az “úszó vonat” járataira, mintha nem lenne holnap: jó okuk van rá, hiszen a vízszint emelkedése miatt azt az illúziót kelti, mintha tényleg a vízen közlekedne a vonat.

A thaiföldi “úszó vonat” meglepően népszerű lett, hiszen a közelmúltban a monszun nyomán hullott tetemes mennyiségű csapadék következtében a vízszint jelentősen megemelkedett.
Ennek okán pedig a vonat így azt az illúziót kelti, mintha ténylegesen a vízen közlekedne, ez az élmény pedig egyre több embert vonz az országban, elsősorban belföldi turistákat.
A járat a fővárosból, Bangkokból indul, és a hat órányira lévő Lop Buri tartományban lévő Pasak Jolasid gáton halad át egy magasított pályán, közvetlenül a vízszint felett.

A hatóságok megjegyezték, a legutóbbi monszun nyomán szokatlanul magas a vízszint, a járat érdekessége pedig, hogy november és február között kizárólag hétvégén közlekedik, a látványos vízszintemelkedés miatt pedig újévig az összes jegy elkelt.