Hiteles tartalom – ezt ígéri az új Leica

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A világ első tartalom hitelesítő adataival rendelkező kamera

A hiteles történetmesélés határainak kitágítása. A Leica M11-P az első kamera, amely zökkenőmentesen integrálja a tartalom hitelesítését a Content Authenticity Initiative (CAI) és a C2PA szabvány szerint.

Úttörő lehetőség a pillanatok időbeni ellenőrzésére, felelősségvállalással egy pillanat eredetéért – ezzel biztosítva, hogy minden fényképet a hitelesség, az integritás és az innováció fémjelezze, a fotózás folyamatosan fejlődő világában.

“A Leica fényképezőgépek mindig is tanúi voltak a világtörténelem ikonikus pillanatainak. A vizuális tartalom hitelességének meghatározása azonban egyre nehezebbé és fontosabbá vált a digitális fényképezés korában. Most, hogy képesek vagyunk ezt a bizonyítékot szolgáltatni, ismét megerősítjük a digitális tartalmakba vetett bizalmat, és visszaállítjuk a Leica fényképezőgépeket, mint hiteles eszközöket a világesemények dokumentálásában.” – Dr. Andreas Kaufmann, a Leica Camera AG Felügyelő Bizottságának elnöke.

Leica M11-P

Elérhető két változatban, fekete és ezüst színben, ami teljesen fém ház, magnéziumból és sárgarézből, műbőr borítással. A fényképező  60 Megapixeles BSI CMOS érzékelővel van ellátva, 256 Gb belső memóriával. Nem hiányozhat belőle a Wlan, Bluetooth és a GPS sem. Az 1800 mAh-s Lítium polimer akkumulátorral kb. 700 felvételre CIPA szabvány szerint távolság mérő módban, míg a Leica adaptált felvételi ciklus szerint 1700 felvételre elég. A nyers géptest ára 3,5 millió forint (8950 euró), amihez még egy objektívet is vásárolni kell.