Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik helyen végzett a Trumpet Talents Tallinn rangos nemzetközi versenyen. 
Az észtországi megmérettetésre Németh Tamás, a Győri Filharmonikus Zenekar trombita-szólamvezetője, a kar művésztanára készítette fel a tehetséges növendéket.

– Első magyarként indultam el ezen a világversenyen, ahová Spanyolországból, Japánból és Kínából is érkeztek versenyzők, a szakma legnagyobb tehetségei voltak jelen. Öt korcsoportban lehetett nevezni, én a legfelső korcsoportban, a hivatásos művészek között indultam el és itt szereztem harmadik helyezést. Jó szervezéssel, inspiráló környezetben telt el a kint töltött négy nap, felejthetetlen élmény volt – fejtette ki Behán Áron András.

András zenészcsaládból származik, így nem volt kérdéses számára, hogy előadó-művészettel szeretne foglalkozni. Hatéves korától játszik trombitán, és mint mondja, nem volt nehézségektől mentes az idevezető út, mostanra viszont megtalálta a helyét.

Képaláírás: Behán Áron András trombita előadó-művész szakos hallgató és felkészítőtanára, Németh Tamás művésztanár (Fotó: Adorján András/Széchenyi István Egyetem)

Forrás: Széchenyi István Egyetem