Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Michael Peter Balzary-t világszerte Flea-ként ismerik, ez a becenév pedig már azelőtt ráragadt, hogy a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa lett volna. A zenész többször is nyilatkozott a név eredetéről és önéletrajzi könyvében is kitér erre, azonban terjed néhány egyéb sztori is ezzel kapcsolatban.
 
A basszusgitáros LSD gyerekeknek című önéletrajzi könyvében az áll, hogy kiskamaszkorában nevezték el így a társai, mivel alacsony termetű, izgága fiú volt és folyton összevissza "pattogott", mint egy bolha. Ezt támasztja alá a zenész 2014-es Larry King-nek adott interjúja is: "mindig is vad, őrült és izgága kölyök voltam. Ezért kaptam a becenevemet."
 
Az sem titok, hogy a zenészt először Mike B. The Flea és Mikey B. The Flea néven emlegették, később azonban a valódi nevét teljesen elhagyta a becézésből, és csak a Flea-t használta. Ezzel akár vége is lehetne a történetnek, csakhogy egyéb sztorik és városi legendák is keringenek a név eredetéről. Jöjjön néhány ezek közül!

Egyesek szerint a becenév valójában onnan ered, hogy a basszusgitáros fiatalon bizsukat és ékszereket árult egy bolhapiacon, azonban nem sok minden utal arra, hogy ez valóban igaz lenne.
 
Egy másik vélekedés alapján a becenevet a banda frontembere, Anthony Kiedis adta zenésztársának egy közös síelésük során, azt azonban talán csak ők maguk tudják, hogy ennek van-e bármi valóságalapja.

Egy harmadik elképzelés az önéletrajzban említett sztorira hajaz, csakhogy eszerint a fiatal Michael ironikusan kapta a becenevét, ugyanis kifejezetten magas srác volt, amivel egy kis bolha szöges ellentétének számított. Ezenkívül az is felmerült, hogy a névnek igazából semmi köze a magasságához vagy a természetéhez, hanem egyszerűen abból fakad, hogy olyan gyorsan játszik a hangszerén, mintha csak ugrálnának rajta az ujjai.
 
Akármi is legyen az igazság, az biztos, hogy a becenév teljesen összeforrt a zenésszel, aki tavaly októberben ünnepelte 60.születésnapját, de továbbra is a régi lendülettel, energiával és intenzitással mozog a színpadon.