Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jó idő, no meg a közelgő Valentin-nap aktivizálja a szerelmeseket. Bele is futottunk az egyik népszerű social media felületen egy igencsak fontos kérdésbe. Hol van Győrben óvszerautomata? Utánajártunk!

Az óvszer helyes használat mellett az egyik leghatékonyabb fogamzásgátlási módszer: 100 nőből legfeljebb 2 esik teherbe ezzel a fajta védekezéssel. Mi több, az óvszer számos nemi betegségtől is megóvhatja a szerelmeseket. 

Azt tudjuk, hogy hol nincs

Sokan, főleg a fiatalabb, de szexuálisan már aktív korosztály csak pironkodva, szégyenkezve vagy pedig egyáltalán nem mer drogériában, eladótól kondomot venni. Pont az ilyen igények hívták életre az óvszerautomatákat, azonban míg korábban egész sok helyen találkozhattunk velük – szórakózóhelyeken, nyilvános mosdókban, állomásokon –, addig mar már talán teljesen elkoptak. 

Szerették, mert anonim

A győri Lapos Tanszék szórakozóhely mosdói mellett még ma is áll egy automata, de a régi dicsőség a múlté. Felhívtuk az automatán szereplő telefonszámot, de hogy stílusosak legyünk, lyukra futottunk. 

– Pár évvel ezelőtt 37 automatát üzemeltettünk a megyében – kezdi a gyorihirek.hu kérdésére Döbrösi Tamás, az üzemeltető cég ügyvezetője. – Nagy kiszerelésben kellett óvszert vennünk, és figyelni kellett a lejárati dátumra, a szavatossági időn túl az óvszer veszít a hatékonyságából. Nekünk már nem érte meg ezzel foglalkozni, pedig a szerették a lányok-fiúk, mert anonim módon tudtak vásárolni. 

Kérdésünkre elmondta, az automatákban nem volt választék: egy méret, egy szín, ízesitett pedig nem volt. 

Te és a párod is a biztonságos szerelemre esküszik? Ha igen, jelentkezzetek a Nagy Valentin-Story játékunkra (kattints a részletekért!), és nyerjetek egésznapos élményrandit!