Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Idén is lesz kutatók éjszakája Győrben

Idén is lesz kutatók éjszakája Győrben. Összeszedtük a fontosabb programokat az eseményre.

A programok idén is ingyenesek, viszont regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni pedig szombat délelőtt 10 órától lehet a www.kutatokejszakaja.hu oldalon. A 2 napos eseményen országszerte csaknem 300 helyszínen, több mint 2600 különböző programmal várják az érdeklődőket.

Győrben szeptember 27-én lesznek programok a Széchenyi István Egyetemen:

  • Déltől egészen este tíz óráig Röntgen-CT Laboratórium várja a kutatókat, ahol az öntött alkatrészek anyagvizsgálatától (porozitásvizsgálat) kezdve , a szerelt egységek elemzésétől, méréstechnikai alkalmazásokon keresztül egészen a természettudományos kutatásokig műalkotások elemzésével, anatómiai vizsgálatokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
  • 14:00 és 20:00 óra között Toborzó pont létesül az Egyetemen, ahol felvilágosítást kaphatnak a hallgatók a Magyar Honvédségről, a jelentkezés feltételeiről, megnézhetnek, kipróbálhatnak eszközöket és fotózkodhatnak.
  • 14:00 és 18:00 óra között a Kiskutatók élhetik ki magukat egy izgalmas akadályversenyen. A szervezők a verseny során állomáspontokat alakítanak ki a campusok területén és egy menetlevél segítségével szükséges végig haladni a feladatokon. A megoldásra átlagosan 5-5 percet biztosítanak, ezzel is határt szabva az egész délutános programnak.
  • Délután 5 és 6 óra között védelempolitikai előadás lesz a társadalmi felelősségvállalásról
  • 18:00 és 19:00 óra között A növényvilág az élet alapjait mutatják be az érdeklődőknek. Szentek ők vagy gyilkosok? Mindkettő és egyik sem. A rózsa misztikáján keresztül bemutatják (kísérleti bemutatóval egybekötve) a növény szent oldalát.
  • 18:00 és 21:00 óra között az Új-Tudástér épületében Furfangos fejtörők, logikai játékok, ördöglakatok, logisztorik, és minden ami meghökkentő, agytekervényeket próbálhatnak ki.
  • Este 7 óra és 8 óra között a Tömegkommunikáció és manipuláció – Avagy: hogyan befolyásolnak a reklámok? című programra várják a kutatókat.

Az Apáczai Csere János karon pedig:

  • 19:00 és 20:00 óra között „Krokodil Dundee” földjén jártam. Ausztrália egy néprajzos szemével hallgathatnak előadást az érdeklődők.