Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Idén is elindul a népszerű képzés

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Idegennyelvű ipari és kereskedelmi technikus“ elnevezésű, kereskedelmi szakképzés az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrben. A 2023/24-es tanévre vonatkozó pályázati időszak 2023. április 30-ig tart.

A német mintán alapuló duális szakképzést a 2017/18-as tanévben vezették be. A képzés túlnyomórészt német nyelven, két helyszínen zajlik. A diákok az elméleti alapismereteket heti két tanítási napon az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrben sajátíthatják el, a gyakorlati képzés pedig heti három napon a nemzetközi területen tevékenykedő partnervállalatok egyikénél történik. Jelenlegi kooperációs partnereink az AUDI HUNGARIA, a BOS, a KACO, a SIEMENS Energy, és az Imperial Logistics, közölte az intézmény.

A kétéves szakképzés végén a diákok kettős képesítést szereznek: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara bizonyítványát, valamint a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara „Német duális szakképzés külföldön“ elnevezésű tanúsítványút vehetik át. A tanulóknak továbbá lehetőségük van letenni a Német Kultuszminiszteri Konferencia angol nyelvvizsgáját, illetve szerezhetnek ICDL- és SAP4school-tanusítványt is, részletezi az Audi Hungaria Iskolaközpont. 

A Magyarországon még aránylag új képzési forma, amely különösen elhivatott, teljesítményorientált, érettségivel rendelkező fiatalokat szólít meg, és kiváló felkészülési lehetőséget nyújt a későbbi felsőfokú közgazdasági tanulmányokra – akár Németországban is.

A duális szakképzés az eddigi tapasztalatok alapján mind a diákok, mind a szakképző vállalatok szempontjából sikertörténetnek nevezhető. 2022 nyarán már a negyedik évfolyam diákjai zárták sikerrel a német mintán alapuló képzést, és kezdték meg szakmai pályafutásukat. A végzett diákok többsége a gyakorlati képzési helyén kapott munkalehetőséget, illetve felsőfokú tanulmányokat kezdett. 

A jelenlegi tanévben 15 új tanuló – köztük egy németországi diák – kezdte meg a szakképzést az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrben. A 13. és 14. évfolyamokon összesen 19 diák végzi az „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi technikus“ képzést.

A 2023/24-es tanévre vonatkozó pályázati időszak 2022. november 1-jén kezdődött és 2023. április 30-ig tart. Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrben zajló képzés iránt érdeklődő diákok az intézmény honlapján található online-űrlap segítségével pályázhatnak a képzési helyekre.

További információ a képzésről és a jelentkezés folyamatáról az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr honlapján, illetve a közösségi médiában található:

https://audischule.hu/hu/jelentkezes-folyamata
https://www.facebook.com/audihungariadsszakkepzes https://www.instagram.com/audihungariads_szakkepzes