Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Idén is népszerű volt a győrszemerei tűzoltó tábor

Győrszemere Község Tűzoltó Egyesülete idén nyáron is megszervezte a már évek óta sikeres egyhetes napközis tűzoltó tábort. Százkét gyermek vett részt az idei táborban, az óvodás korosztálytól kezdve a felső tagozatos diákokig. A részvevőket minden nap valamilyen izgalmas és hasznos program várta a hét során – írja a a győri katasztrófavédelem a honlapján.

 

A hét során szinte az összes egyenruhás szerv képviselői meglátogatták a táborlakókat. A katonák alaki foglalkozást tartottak nekik, kipróbálhatták milyen a büntetés-végrehajtás rabszállító autójában ülni, felpróbálhattak egy-egy eszközt, amelyet a mentősök használnak a sérült rögzítéséhez, beülhettek egy igazi rendőrautóba, kutyás- és lovas polgárőrök, valamint a Floyd Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány kétlábú és négylábú tagjai tartottak bemutatót, a Magyar Vöröskereszt kollégáival pedig megtanulhatták hogyan kell újraéleszteni egy embert. 

Minden szervezet képviselői hasznos, a való életben is jól alkalmazható tanácsokkal látták el a gyerekeket. A táborban természetesen minden nap megcsodálták a tűzoltóautókat, kipróbálták és megtanulták a tűzoltó szakfelszerelések neveit, felvették a védőruhákat és hatalmas élményt jelentettek a gyerekeknek a különböző szerelési gyakorlatok és a tálcatűz-oltás. 

A győrszemerei önkéntes tűzoltók évek óta nagy hangsúlyt fektetnek az ifjúságnevelésbe a szakmai munka mellett. Az idei aktív, élményekkel teli tábor után is biztosan növekedni fog az ifjúsági tagozatuk létszáma.