Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Megkezdte a felkészülést a Győr

Hét játékossal kezdte meg a felkészülést a női kosárlabda NB I 2023/24-es idényére a bajnoki ezüstérmes SERCO Uni Győr.

A wbasket.hu szaklap tájékoztatása szerint az Euroligában is érdekelt Rába-partiaknál Cziczás László vezetőedző egyelőre Török Ágnesnek, Dubei Debórának, Ruff-Nagy Dórának, Dombai Rékának, az újak közül pedig Molnár Laurának, Gyöngyösi Jankának és az amerikai Destiny Slocumnak tartotta meg az első tréninget. Közülük Dombai a válogatott Európa-bajnoki felkészülése alatt talpközépcsont-törést szenvedett, ő csak egy bő hónap múlva végezhet teljes értékű munkát.

 

"Egyelőre hat plusz egy játékos dolgozik, a héten kondiedzés lesz délelőtt, délután a teremben a kosárlabda is előkerül" – jelentette ki Cziczás László. "Jövő héttől bővül a létszám, hiszen csatlakozik hozzánk Bach Boglárka és Hegedűs Janka, aki a 3×3-as sorozatban szerepel, valamint Goree Cyesha is várhatóan edzésbe áll."

 

A győriek hét év után térnek vissza az Euroligába, ahol a főtáblán kaptak helyet, miután a bajnok Sopron Basket anyagi okokból visszalépett a nemzetközi szerepléstől. A zöld-fehéreknek a spanyol Salamanca, a cseh USK Praha, a török Mersin, a francia Villeneuve d'Ascq és Basket Landes, az olasz Bologna és a Polkowice-Besiktas selejtező győztese lesz a csoportellenfelük októbertől.

 

Ami az edzőmérkőzéseket illeti, a gárda szeptember 1-jén a Vasasnál vendégeskedik, egy héttel később a hagyományos Fűzy Ákos-Tapodi Péter emlékmérkőzésen fogadja a brit bajnok és Euroliga-selejtezős London Lionst. Szeptember 13-án Sopronba látogat a Krasznai Ferenc-emlékmérkőzésre, majd címvédőként részt vesz a szekszárdi Sió Kupán a szeptember 15-i hétvégén. A szeptember 30-án esedékes bajnoki rajt előtti utolsó meccsen a megyei rivális, bajnoki címvédő Sopront fogadja a SERCO UNI Győr.