Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Idén ősszel 420-an érettségiznek a Révai Miklós Gimnáziumban

Hétfőn veszi kezdetét a 2023/24-es tanév őszi érettségi időszaka. A győri gimnáziumuk közül a Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű és a Révai Miklós Gimnáziumban adhatnak számot tudásukról a tanulók.

Horváth Péter, a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium igazgatója kérdésünkre elmondta, az intézményben összesen 420 diák tesz előrehozott, javító vagy pótló érettségit. 41 fiatal fog két tantárgyból vizsgázni, így 239 középszintű és 222 emeltszintű feladatsor kerül megoldásra. Az intézményvezető hangsúlyozta, az angol nyelvi érettségi a legnépszerűbb, az teszi ki a vizsgák több, mint 60 százalékát, 124-en középszinten, 184 tanuló pedig emeltszinten vizsgázik az idegennyelvből, míg németből 67 vizsgázó tesz középszintű és csupán 26 emeltszintű érettségit.

Az idegennyelveken kívül még 4 tantárgyből tesznek érettségit a Révai Miklós Gimnáziumban, digitális kultúrából, földrajzból, magyar nyelv és irodalomból, valamint matematikából. Utóbbi kettőből csak javító vagy pótlóvizsgát tesz összesen 5 tanuló.

Az őszi érettségi vizsgák sora október 16-án, hétfőn délelőtt a magyar nyelv és irodalom tárggyal indul, délután pedig földrajzzal folytatódik. Kedden matematika, szerdán történelem, csütörtökön angol, október 24-én kedden pedig német tudásukról adhatnak számot az érettségizők.