Időszakos korlátozások a belvárosban

Időszakos korlátozásokat vezetett be a Közútkezelő a győri belvárosban több helyen. Ennek oka, hogy konfliktusok alakultak ki a közlekedésben a felerősödő kerékpáros forgalommal párhuzamosan.

Győr belvárosában a kerékpáros forgalom egyik fő vonalát képező, észak – déli irányú közlekedési tengelyét biztosítja a Kossuth-híd – Jedlik Ányos utca – Széchenyi tér – Czuczor Gergely utca útvonala.

Sok kerékpáros kedveli ezt a történelmi belvárost és egyben gyalogos-zónát keresztező útvonalat, melyet közlekedés szervezési szempontok szerint mindig is támogattunk. Szem előtt tartottuk, hogy a gyalogos zóna Jedlik Ányos utcai szakaszán a kerékpárosok-gyalogosok szabadon közlekedhessenek egymás között.

Azonban ez elmúlt tavaszi és nyáreleji tapasztalatok azt mutatták, hogy a felerősödött kerékpáros forgalom és a sorban állás közbeni nagyobb szociális távolság megtartása miatt ez a közlekedési együttlét újabb konfliktus helyzeteket teremtett, ezért időszakosan korlátozásokat vezettünk be a Jedlik utcának az Apáca utca és Széchenyi tér közötti szakaszán, valamint a Dr. Kovács Pál utcában.

A kerékpárosokat arra kérjük, hogy május 15. és augusztus 31-e között 09.00 óra és 20.00 között minden közlekedő biztonsága érdekében szálljon le a kerékpárról és tolva, azaz gyalogosan haladjon át a belváros ezen 100 méteres szakaszán.

Aki mégis kerékpáron ülve szeretne átmenni a gyalogos-zónán, annak a Jedlik utcával párhuzamos Stelczer Lajos utcát javasoljuk, de az Apáca utcai kereszteződésben fokozottan kell figyelniük a keresztirányú forgalomra.

Híradó főszerkesztő, riporter