Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense, melyek azok az elvárások, amiket a fiatal, tanult munkavállalók támasztanak a munkavállaók felé. 

Csaknem ötven, győri és Győr környéki vállalat települt ki győri Széchenyi István Egyetem Állásbörzéjén, hogy kapcsolatba kerülhessenek szakembereik a hallgatókkal. 

–  A félévente megrendezett állásbörze jó lehetőség arra, hogy a hallgatók gyakorlati helyet, vagy akár állást találjanak maguknak – mondta el kérdésünkre Zentai Effi karrier-szakreferens, az esemény egyik főszervezője. – Munkám során többen jelezték nekem, hogy az állásbörzén jutottak jó lehetőséghez. Úgy gondolom, a széchenyis diploma értéket képvisel, ami nemcsak elméleti, hanem gyakorlati tudást is hordoz magával. 

Manapság a munkavállalók könnyebben váltanak egy jobb lehetőség miatt, mára egészen elenyésző az a jelenség, mint az idősebb generáció esetén, hogy akár évtizedeket dolgozzanak ugyanazon a helyen. A körülmények, elvárások megváltoztak, melyekhez bizony alkalmazkodni kell a munkavállalóknak. 

Aki otthon dolgozik, az nem is dolgozik – vallják sokan, utalva arra, hogy a home office nem működőképes forma. Zentai Effi szerint ezt a fajta elavult hozzáállást egészen biztosan felülírta a covid, mikor sokan kényszerültek otthoni munkavégzésre. Ez az időszak viszont arra tökékelesen alkalmas volt, hogy rávilágítson: igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni bizonyos munkakörökben. 

– Főleg az IT területen jellemző az igény a home office-ra – jelentette ki a karrier-szakreferens. Mint mondta, az otthoni munkavégzés mellett igény még a fiatal munkavállalóktól a versenyképes bér melllett a modern munkakörülmények, modern eszközök is.