Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bőrünk öregedése kétségtelenül megállíthatatlan, de nagy mértékben befolyásolható és késleltethető. Hoztunk pár olyan ételt, amely minden lehetséges kritériumnak megfelel ahhoz, hogy később aggódhassunk bőrünk öregedéséért.

Brokkoli

A brokkoliban sok a kalcium, a rost, az A-, C- és K-vitamin és található benne egy olyan vegyianyag is, amely segít meggátolni a szövetek öregedését.

Áfonya

Az áfonya rengeteg antioxidánst tartalmaz, ráadásul védi testünket a sejtszintű károsodástól.

Lazac

A lazac omega-3 zsírsavat tartalmaz, amely számos előnyt tartalmaz, a legnagyobbak azonban mégiscsak azok, hogy csökkenti a koleszterinszintet, valamint megelőzi a stroke és a szívbetegségek kialakulását is.

Mandula

A mandula sok antioxidánsot tartalmaz, magas a rosttartalma.

Bab

A bab az egyik legjobb rostforrás. Számos betegség megelőzésében hatalmas segítég, többek között azokban a gyulladásos folyamatokban is, amely a bőr öregedéséért felel.

Édesburgonya

Az édesburgonya kiváló A-vitamin forrás, illetve sok benne a kálium.