Aki nem dohányzik, annak azonnal megcsapja az orrát a cigarettaszag és nem csoda, ha szeretne tőle minél hamarabb megszabadulni. Mutatunk pár hatásos módszert!

Nem elég a nyitott ablak 

A legmeglepőbb az egészben az, hogy az otthonukban dohányzók közül sokan nem érzik magukon és a környezetükben a cigiszagot, ugyanis egészen hozzászoknak ahhoz, hogy állandóan jelen van a levegőben, a ruháikon, sőt a hajukon is. A dohányfüst mindenhova beférkőzik, a bezárt fiókok, csukott szekrényajtók sem állítják meg, így idővel mindent alaposan átjárnak a lakásban. Ezen a szinten már biztos, hogy nem elég szélesre tárni az ablakokat és gondosan ügyelni a tisztaságra.

Az otthon szagtalanítása

A cigifüstöt, ami alaposan befészkelte magát egy lakásba, alapos takarítással és fertőtlenítéssel lehet jelentősen csökkenteni: a megszokottnál is gyakrabban ajánlott port törölni, ki kell mosni a szőnyegeket, függönyöket, ágytakarókat, párnákat, ágyneműket és törölközőket, illetve érdemes kicserélni a légkondi szűrőjét is. Nulladik lépésként meg kell szabadulni a cigicsikkektől és jól el kell mosni a hamutartókat. A ruhákat és a lakástextileket nemcsak klasszikus mosószerekkel és öblítőkkel lehet illatossá varázsolni, hanem azzal is, hogy a mosógépbe 1 csésze ecetet is öntünk. Ez erőteljes szagsemlegesítő, és a köztudatban elterjedtekkel ellentétben nem hagy maga után szúrós ecetszagot.