Gamer illatok vagy inkább szagok?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még gyerekkorunkban, csak viccelődtünk azon, hogy milyen lenne, ha egy film vagy éppen játék közben lehetne érezni annak az eseménynek az illatát amit éppen nézünk.

Ezt alkották meg a GameScent eszközében.

Ugyan az Ubisoft készített egy fake videót amit 2016-ban mutatott be a South Park: The Fractured But Whole játék kapcsán, ami elég meggyőző lett.

A bemutatott eszköz a Nosulus Rift nevű kiegészítő, aminek hála játék közben érezhetjük az egyik szereplő brutális szellentéseit. A felhelyezést követően, kb. mint néhány éve a covid miatt a maszkot, az orrunkat takarjuk vele és az adott pillanatban már jön is az orrfacsaró bűz.

Az Ubisost cég jó poénnak gondolta, hogy még videót is készített róla.

 

Itt a kézzel (orral) fogható GameScent

(Fotó: Will Greenwald)

A játékélmény fokozására tervezett GameScent fejlett mesterséges intelligencia segítségével a játék hangját valós időben rögzíti és elemzi, így minden jelenethez kiválasztja a legmegfelelőbb illatot.

A megvásárolt eszköz hat féle illatot tartalmaz, lövöldözés, robbanás, versenyautó,erdő, vihar, és egy illatsemlegesítőt.

A közeljövőben bővül a kínálat az ígéret szerint,a vér, óceán, sportaréna, a frissen vágott fű, zombi valamint a nagyvárosi szagokkal, utántölthető patronban.

Széleskörű kompatibilitás biztosít, akár játékkonzolt, PC-t, TV-t vagy VR-headsetet használ a játékos. Még csak az Egyesült Államokban használható, az ottani elektromos hálózatra tervezték.

A Far Cry 6-tal prezentálták, a Játékfejlesztői konferencián a GameScent.

A bemutatón lévők nagyon erős szagokról számoltak be, többen panaszkodtak fejfájásra, allergiában szenvedőknek valószínű nem ajánlott a készülék.

Forrás: GameScent

Borító: Pixabay