Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Terrortámadás Moszkva külvárosában – az Iszlám Állam terrorszervezet az elkövető

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett a péntek esti, Moszkva külvárosában, Krasznogorszkban végrehajtott merénylet elkövetőjeként.

Tizenegy ember őrizetbe vételéről tett jelentést Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatója, köztük mind a négy terroristáéról, aki részt vett a Crocus City Hall kulturális központ elleni terrortámadásban – közölte a Kreml.

Az orosz Nyomozó Bizottság tájékoztatása értelmében a terrortámadás négy résztvevőjét az orosz szakszolgálatok a brajnszki régióban, az ukrán határ közelében fogták el.

Terepruhás támadók automata fegyverekből nyitottak tüzet a Crocus City Hall koncerttermének előterében, majd a nézőtéren is. Az épületben tűz ütött ki. Legkevesebb két robbanás történt és az épület tetőszerkezete beomlott.Több mint 90 ember vesztette életét a moszkvai koncertteremben végrehajtott terrortámadásban, és nem kizárt, hogy ez a szám növekedni fog. A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma szerint a halálos áldozatok között három gyermek is van.

Az orosz fővárosban és a régiókban a történtek miatt nem tartják meg a tömegrendezvényeket, az orosz kulturális minisztérium bejelentette, hogy a szövetségi intézményekben elmaradnak az előadások. A történtek miatt egyebek között törölték a hétfőre tervezett Oroszország-Paraguay barátságos labdarúgó mérkőzést is.