Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Indul a házasság hete – Győrben is lesznek programok

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeretetbe kapaszkodva. Ez a mottója idén a vasárnap kezdődő rendezvénysorozatnak; a szervezők egy héten át csaknem ötven településen száznál is több programmal hívják fel a figyelmet a család értékeire.

Azokat is szeretnék megszólítani, akik a családjukban akár generációkon át konfliktusokkal terhelt mintákat láttak, és nem volt a közelükben harmonikusan működő család vagy házastársi kapcsolat.

Az előadásokon azt járják majd körül, hogyan lehetünk egymás számára a nehézségekben is a szeretetből, összetartozásból, az egymás iránti bizalomból táplálkozó erőforrássá. Az országos koordinátor elmondta, a többi közt szó lesz arról, hogyan működjünk együtt, hogyan fejezzük ki, hogy hálásak vagyunk egymásért, és hogy miként tudunk a nehézségek idején is a szeretetbe kapaszkodva közösen fejlődni, közösen erőt meríteni a hétköznapok kihívásaihoz – fogalmazott Herjeczki Kornél. 

A központi programsorozat ünnepi istentisztelettel kezdődik a miskolci Deszkatemplomban, ahol Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdet igét. 

Mutatjuk a győri programokat: