Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ingolstadti hokisok látogattak Győrbe

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az U20-as jégkorongcsapat megismerhette a győri Széchenyi István Egyetem modern infrastruktúráját és az intézmény által kínált sokszínű lehetőségeket is. 

A sportolók campustúrán vehettek részt, ahol felfedezték az intézmény modern infrastruktúráját és akadémiai környezetét. A Nemzetközi Programok és Alumni Központ munkatársai bemutatták az egyetemet, illetve az Audi Hungariával meglévő, több évtizedre visszanyúló, rendkívül szoros együttműködést is, közölte a Széchenyi István Egyetem. 

Mint írták, az ingolstadti csapat látogatása több szempontból is jelentős. Azon túl, hogy a testvérvárosok találkozása mindkét fél számára fontos, a Széchenyi-egyetemnek is meghatározó a német fiatalok jelenléte, mely egy gyümölcsöző együttműködés kezdetét jelentheti az oktatási és sportkapcsolatokban.  A győri intézmény számos sportsiker otthona, elkötelezett a sport és az egészséges életmód mellett, és innovatívan dolgozik azon, hogy széles körű nemzetközi kapcsolatait folyamatosan tovább bővítse. 

Az ingolstadti juniorok az egyetem mellett természetesen a győri Nemak Jégcsarnokot is megismerhették, ahol kétszer is megmérkőztek az UNI Győr ETO HC U21-es együttesével. Mindkét meccs izgalmas csatát és vendéggyőzelmet hozott: a német fiatalok 4–3-as és 4–2-es sikerrel térhettek haza.

Forrás/fotó: Széchenyi István Egyetem