Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Világbajnok a győri fodrász

Párizs adott otthont a 2023-as OMC Hairworld világbajnokságnak, melyen a magyar csapat 3 helyezést zsebelt be. Asztalos Krisztina sminkes a 6. helyen végzett, Baranyai Vivien fantázia kategóriában 4. helyezést ért el, az idén debütált technikai fonás kategóriában pedig mindenkit maga mögé utasított. Az aranyérmes frizurát a győri világbajnok fodrász a rendelkezésre álló 40 percből mindössze 35 perc alatt elkészítette.

Vivien gyerekkori álma volt, hogy fodrász lehessen, mint mondta, 14 évesen kezdte tanulni a különböző fonási technikákat, autodidakta módon, internetes videók segítségével. Rengeteg verseny van már a 24 éves lány mögött, véleménye szerint a megmérettetéseken fejlődött, tanult és edződött a legtöbbet, valamint ezek az események motiválták arra, hogy újabb és újabb remekműveket készítsen.

„Már anno 10 éve is néztem, 14 évesen, hogy egyszer szeretnék ezen a világbajnokságon részt venni és elképesztő, hogy most így sikerült egy világbajnoki címet összehoznom 10 évvel később, 24 évesen.”

Arató Krisztián 2008-as győzelme után Magyarország történelmében Baranyai Vivien a második világbajnok. Ezúton is szívből gratulálunk Viviennek az elért eredményéhez, kitartásához, eltökéltségéhez!