Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nincs időd a fodrászra vagy szabadságra ment és hirtelen kellene az ollóval művészkedni? Adunk gyors ötleteket, miközben hangsúlyozzuk:

a tökéletességhez várd meg a fodrászt. 

Ha nagy mértékű változtatást szeretnél szinte TILOS otthon nekiállni. Ha csak apróbb dolgokról van szó, próbáld meg! De legyen a közelben egy csat, ha nagyon mellényúlnál, egyszerűen félrecsatolod. 

A legnagyobb hiba az olló

Az egyszerű papírvágó- vagy körömvágó olló rendkívül káros a hajnak: a hajvégeket nem vágja le hanem inkább csak összenyomja és tépi a hajad. Áldozz egy fodrászollóra. Az egészen rövid frizuráknál, könnyebb dolgod van. Egy hajnyírógéppel sok mindent elintézhetünk. 

Ha csak a végét kell lecsípni

Ha hosszú a hajad, ne magad végezd ezt a műveletet! Kérj segítséget egy stabil kezű embertől. Ő látja kifésülve a hajkoronád hosszát. Ha önmagad bevállalod, számíts arra, ha visszatér a fodrász, ahhoz, hogy újra egyforma hosszú legyen a hajad, még meg fogja rövidíteni. Ezzel korrigálva a cikk-cakokat. 

Nedvesen vagy szárazon?

Az örök kérdés! Míg a fodrászatban általában megmossák vagy nedvesítik a hajat, addig otthon a száraz hajvágás ajánlott. Főleg, ha kezdő vagy. Így látod igazából a fazont. Mutatja magát a valódi hossz. 

Frufrut, tilos vizesen vágni, mert sokkal rövidebb lesz, mint azt gondolnád.

A legjobb, ha hajmosás után néhány órával kezdünk neki a műveletnek. Fontos, hogy ne használjunk semmiféle hajformázót vágás előtt.

A frufru igazítása

A frufrut rendszeresen és gyakran kell vágni. Fontos, hogy csak akkor igazítsd, ha a eleve ilyen a frizurád. A frufru kialakítását minden esetben fodrászra kell bízni. Nehogy neki állj hosszúból, frufrut alkotni. Hidd el, meg fogod bánni.