Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ingyen van, csak kérnünk kell a kéményellenőrzést

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha gázzal fűtünk, a kéményt kétévente, ha szilárd tüzelővel, akkor pedig évente érdemes szakemberrel megnézetni. Családi házban élők számára ingyenes a kéményseprés, ha az ingatlanba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet. A katasztrófavédelem munkatársai nem mennek ki automatikusan a házakhoz, előzetes időpontfoglalás szükséges. Kivételt képeznek a társasházakban élők, nekik nem kell időpontot foglalniuk, oda automatikusan érkeznek a kéményseprők. -olvasható a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

A szolgáltatást csak a természetes személyek vehetik igénybe térítésmentesen, gazdálkodó szervezetek számára a kötelező felülvizsgálat, amit esetükben nem a katasztrófavédelem végez, fizetős.

Az esetleges visszaélések elkerülése érdekében Katasztrófavédelmi Igazgatóság hangsúlyozza, a katasztrófavédelem minden kéményseprője végzett szakmunkás, arcképes igazolvánnyal rendelkezik, egységes munkaruhát visel és a munkavégzéshez biztosított autójuk is jól megkülönböztethető.

 

Kép: Steven Helmis képe a Pixabay -en.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság