Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ipartörténeti gyalog-és kerékpártúra Győrben

Ipartörténeti gyalog- és kerékpártúrát szerveznek Győrben az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan.

2002 óta minden évben szeptember 16- 22. között rendezik meg, az Európai Mobilitási Hetet, amelynek része az Autómentes nap szeptember 22-én. A hét célja környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A kezdeményezés felhívja a figyelmet a megnövekedett autóforgalomra, annak veszélyeire és környezeti káraira, valamint a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata WHO Egészséges Városok Programiroda, és a Győri Ipartörténeti Alapítvány gyalogos és kerékpáros túrát indít a Mobilitási héthez kapcsolódóan. A gyaloglás és a kerékpározás lehet egy olyan közlekedési mód, amely nem csak környezetbarát, de az egészségünkre is jótékony hatással van. A programon résztvevők amellett, hogy környezetbarát közlekedési módot választanak, séta és kerekezés közben megismerkedhetnek Győr ipartörténeti emlékhelyeivel és azok történetével.

A túrák ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. A túrákra, a biztonsági szempontokat is figyelembe véve maximum 25 főt várnak, érdemes tehát időben jelentkezni a túrák után feltüntetett linkeken, vagy az alábbi elérhetőségen.

A regisztráció határideje: 2022. szeptember 16.

Gyalogtúra – 2022. szeptember 22. 15 óra

  • Útvonal kb. 5 km: Rába MVG VJ – Légszeszgyár – Szeszgyár – Ágyúgyári Munkástelep – MÁVAG gyár – Ágyúgyár – Cardo Bútorgyár – Lenszövő – Rábatext
  • Időtartam kb. 3 óra.
  • Regisztrációs link: https://forms.gle/pytfhaiTWaxswrd48

Kerékpáros túra – 2022. szeptember 23. 15. óra

  • Gyülekezés: Árkád parkoló, vagongyári emlékhely
  • Stádel Gépgyár – Zeiss-gyár – Dunaszeg Stabilmotor-gyűjtemény megtekintése.
  • Útvonal kb. 30 km
  • Időtartam kb. 4 óra.

Regisztrálni itt lehet. 

További információ: e-mail: who@gyor-ph.hu; Tel.: 96/500-582