Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Ismét útra kel a Fény Szili

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ünnepi időszak alatt az ország szinte minden villamosított fővonalán látható lesz a feldíszített mozdony. Első útján tegnap este a Budapest–Záhony vonalon közlekedett Cegléd, Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza érintésével.

A mozdonyt egy 3500 LED-ből álló, 350 méter hosszú fényfüzér díszíti. Az ünnepi időszak alatt – a győri vonalon kívül – az ország szinte minden villamosított fővonalán találkozhatnak majd vele az utasok. A Fény Szili aktuális napi útvonala az alábbi oldalon elérhető

Idén nem csak a nagyvasúti vonalakon van lehetőség fényvonatokkal utazni. A téli szünetben mindennap várja utasait a Gyermekvasút, ahol két feldíszített vasúti kocsi gondoskodik az ünnepi hangulatról. Közülük az egyik külső világítást is kapott, így igazi fénykocsiként fut a síneken. Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig mindennap közlekednek: általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a hangulatos járművekkel utazni, melyek óránként indulnak a végállomásokról.

A MÁV-START elindította a Fényvonatot a Balatonfenyvesi kisvasúton is. A különleges fényekben pompázó járművekkel január 3-ig lehet utazni mindkét vonalon.