Kezdőlap KÉK HÍREK

Ittas vezetés=baleset!

Felborult autójával a 30 éves győri sofőr.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, a Galántai úton, 2020. május 20-án 19 óra 10 perckor. Egy 30 éves helybéli férfi közlekedett személygépkocsival a Szitásdomb utca felől, az Írisz utca irányába. Haladása során – tisztázatlan okból – elvesztette uralmát járműve felett, ezért az autó az úttestről jobb oldalra letérve  egy szemetes edénynek és egy jelzőtáblának ütközött, majd tovább sodródva oldalára borult. A gépjárművezető megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

A sofőrrel szemben – a helyszínen – a rendőrök alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért tőle egészségügyi ellátása során további mintavételre intézkedtek.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
  • Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu