Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ittasan ugrott fejest, lebénult

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Annyiszor figyelmeztet erre a mentőszolgálat, mégis minden évben megtörténik: ismét sekély vízbe ugrott valaki fejest, ráadásul ittasan. A régióból az ilyen eseteket rendre a győri Petz-kórházba szállítják, volt olyan év, amikor egy adott héten három lebénult beteg feküdt az idegsebészeten.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán olvasható az eset: a napokban egy fiatal ittas férfi barátaival egy strand lezárt területére bemászva ugrott fejest, majd elmerült a sekély vízben. Az eszméletlen férfit a barátok húzták ki a partra, majd értesítették a mentőket.

A mentők perceken belül helyszínre értek és megkezdték a súlyos sérült vizsgálatát és emelt szintű ellátását. A férfi rövidesen visszanyerte eszméletét, de a lábait nem érezte, nem tudta mozgatni.

A mentők a teljes test rögzítését követően stabil állapotban szállították kórházba a fiatalt.

A mentőszolgálat erre figyelmeztet: fejest ugrani még a víz mélységének ismeretében is nagyon veszélyes művelet, ami sajnos a nyári időszakban sok súlyos sérülést okoz. A nyaki gerinc és a fej sérülése nagyon súlyos következményekkel járhat, a sérült könnyen bele is halhat a rossz landolásba. Kérünk mindenkit, tartsa be a strandok szabályzatait!