Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Járműipari innovációs tréningközpont épült; azt is eláruljuk, mennyiből

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A most átadott budaörsi centrumban a Porsche Hungaria a hálózatához tartozó gépjárműipari értékesítési és műszaki szakemberek képzését, valamint a flottaügyfelek kiszolgálását végzi majd.

A cég tájékoztatása szerint központ nemzetközi szinten is jelentős tudástárral, oktatási anyaggal, oktatásszervezési és vizsgáztatási rendszerrel, szervizberendezés- és alkatrész-hozzáféréssel, TV stúdióval is felszerelt képzési helyszín. A tervek szerint évente több mint kétezer oktatási napot biztosít majd a szerződéses autójavító és kereskedői hálózat számára. Tágas járműátadójában emellett a vállalat mostantól egy nap akár 40 autót is képes átadni flottaügyfeleinek.

Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, hogy a Porsche Hungaria beruházásához nem vett igénybe állami támogatást; ez arra a meggyőződésre utal, hogy az innovációba történő befektetés megtérül.

A fejlesztés több mint kétmilliárd forintból valósult meg. 

A cég a Volkswagen konszern márkáinak (Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen, Volkswagen haszonjárművek, Porsche) magyarországi importőre, hálózatához jelenleg 55 értékesítési pont és 73 szervizpont tartozik. Márkakereskedései 2021-ben 28 789 új autót és 7442 használt kocsit adtak át a vevőknek, az idei első háromnegyedévben pedig 20 752 új, emellett 4729 használt járművet értékesítettek.

Fotó: MTI/Illyés Tibor