Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Járműipari konferenciát tartott a Széchenyi István Egyetem

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kétnapos járműipari konferenciát tartott a győri Széchenyi István Egyetem az intézmény Menedzsment Campusán. A tizedik éve megrendezett nagysikerű rendezvény a jövő iparági kérdéseire kereste a választ a szakma elismert szakemberei segítségével.

 

A mobilitás és a környezet állt annak a Széchenyi István Egyetem által megrendezett konferenciának a középpontjában, ahol a jármű- és a közlekedésipar elismert szakemberei és legfontosabb iparági szereplői osztották meg tapasztalataikat és tudásukat a résztvevőkkel.

Az eseményen előadott az elektromobilitás témakörében többek közt Kruchina Vince, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója és Szedlmajer László, a BKV Zrt. autóbusz- és trolibusz-üzemeltetési vezérigazgató-helyettese is. Magyarország közlekedésbiztonságáról és az Európai Unió célkitűzéseiről pedig Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője beszélt. A legújabb járműipari fejlesztésekről mások mellett Weingartner Balázs, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Mobilitásfejlesztési Ügynökség elnöke és Mayer András János, a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet ügyvezetője számolt be. A programban a Széchenyi István Egyetem szakemberei bemutatták az intézményben zajló kutatásokat: autonóm járművekről, fenntartható tesztelési lehetőségekről és sok másról is hallhattak a jelenlévők.