Javítás és visszavágás egyszerre

A labdarúgó Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a Dorog ellen lép pályára vasárnap 14 órakor a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. Csató Sándor tanítványai hazai pályán szeretnék kijavítani a múlt heti soroksári fiaskót. A vezetőedző is bízik benne, hogy csapata visszatalál a helyes útra, és itthon tartja mind a három pontot. A szakmai stáb sérülés miatt nem számíthat a héten megműtött Vashkebára és Szuhodovszkira, Szimcso még korábbi sérülése miatt kénytelen kihagyni a találkozót és Király Botond is komoly sérülés után lábadozik.

 

Sajnos ismét egy olyan mérkőzést buktunk el a múlt héten, ami egy tipikus „ikszes” meccs volt – kezdte Csató Sándor. – Sokadik olyan alkalom, hogy valakinek az egyéni hibájából gólt kapunk, ami pontunkba, pontjainkba kerül. Emiatt nagyon bosszús voltam, a héten próbáltuk is ezeket a hibákat kijavítani. Sok edzésmódszert szerettünk volna megváltoztatni a heti munka folyamán, ez úgy gondolom sikerült is. Remélem ezáltal a játékosok jobban fognak koncentrálni az egész mérkőzés során. A Dorog egy olyan csapat, amely a tavaszi szezonra elég jól átalakult, érkeztek új játékosok a keretükbe. Az első két találkozóját hazai pályán megnyerte, emellett a kiesés ellen küzd, tehát minden meccse élet-halál kérdése számukra. Ezáltal sem fogják megadni magukat, ettől függetlenül hazai pályán mindenképp győzni szeretnénk. Mivel a hétvégén beindul a megyei I-es bajnokság, ezért minden játékosnak lesz elegendő játéklehetősége. Sérültjeink továbbra is ugyanazok, akik az elmúlt héten. Az új igazolások közül szerencsére mindenki hadra fogható, kellő erőállapotban vannak hozzá, hogy mérkőzést játszanak, így rájuk is számíthatunk. – zárta gondolatait a győri mester.

 

Ma újra tétmérkőzésen lép pályára a megyei I. osztályban szereplő ETO Akadémia együttese. Király József edző csapata az őszi szezonból elhalasztott, Gönyű elleni bajnokiját pótolja 14 órakor az ETO Park, várhatóan műfüves pályáján. Az NB III-ba való feljutásért küzdő ETO Akadémia idén először, egy őszről elhalasztott mérkőzést pótol hazai pályán. Az akadémisták az első helyről várják a folytatást, és hogy ezt továbbra is biztosan megtartsák, a Gönyűt kell legyőzniük. Király József maximális koncentrációt vár el játékosaitól az egész kilencven perc során.

” Már nagyon várjuk a bajnoki rajtot, s biztató, hogy a felkészülés során, fiataljaink jól és eredményesen szerepeltek az NB III-as gárdákkal szemben is – kezdte Király József. – Nagy hidegre, motivált ellenfélre, és küzdelmes mérkőzésre számítunk, de hazai pályán természetesen csakis a győzelem lehet a célunk. ” – hangsúlyozta a tréner.

Forrás : ETO.hu

Szerkesztő, riporter